Park projekt

A Park public art projekt 2008. április 20-án a Föld napja alkalmából került megrendezésre Budapesten, a Deák tér és az Astoria közti területen. A rendezvény célja a klímaváltozás minél szélesebb körű tudatosítása volt egy látványos demonstráció segítségével, melyben közel 35 ezer civil vett részt.

Public Art Project

A British Council az Egyesült Királyság nemzetközi kulturális és oktatási szervezete és a van. melyet az eseményen részt vevő emberek viseltek, mintegy ezzel „beparkosítva”, és, ha csak egy órára is, zölddé varázsolva a teret. A kampány lényeges eleme, hogy az így kialakult utcaképet a világhírű land art sztárfotós, Jason Hawkes egy helikopterből örökítette meg a magasból.

Az esemény üzenete az volt, hogyan festene egy parkosabb, zöldebb, autó-mentesebb Budapest. A projekt arca Ónodi Eszter színésznő volt, aki a klímaváltozás ellen tenni akarás ügye mellé állt. Az eseményt sajtótájékoztató, valamint kampány előzte meg, hogy a demonstráció híre minél szélesebb körbe eljusson. A projektről a 80 000 példányszámban megjelent ingyenes Pesti Est különszám tudósított.

A kampány egyedülállósága abban rejlik, hogy a tömegeket mozgósítva, egy művészeti projekt keretévben hívta fel a figyelmet egy társadalmilag fontos ügyre: a klímaváltozásra.

Comments are closed.